Get Adobe Flash player
STORITVE Delavnice Zdravo starševstvo

Zdravo starševstvo

Individualna delavnica: Zdravo starševstvo

Starševstvo nam je velikokrat v veselje in tudi v izziv. Slediti otrokovemu razvoju, ki vsako leto prinese kaj novega, ni enostavno. Otrok je le kot dojenček popolnoma odvisen od staršev, že kmalu pa se začne njegova pot v samostojnost. Starši moramo dopustiti, da otroci postajajo čedalje bolj samostojni in se iz učitelja ter vzgojitelja razviti v spremljevalca in svetovalca.

In ob vsem tem starši ne smemo pozabiti tudi na svoj partnerski odnos.

Partnerstvo in starševstvo sta povezana. Morda celo bolj, kot smo pripravljeni sprejeti. Partnerski odnos zelo vpliva na vzgojo in odnos do otrok in je največja popotnica, ki jo lahko damo naprej. To, da se starši zavestno ljubijo, je najboljša garancija, da bodo v pravi meri upoštevali tudi potrebe svojih otrok in jih pospremili na poti odraščanja v odgovorne odrasle.

Otroci rastejo in skupaj z njimi lahko rastemo tudi mi je osrednja misel delavnice Zdravo starševstvo.


Individualne delavnice Zdravo starševstvo so namenjene staršem, ki težko najdejo varstvo ali čas za daljšo delavnico.

Delavnica poteka kot preplet podajanja tem, reševanja nalog in vodenih dialogov. Govorili in delali bomo na starševskem odnosu. Pogledali bomo, kako vzorci naših staršev vplivajo na naše starševstvo ter kje in kako jih lahko prepoznamo v lastnih družinah. Odkrivali bomo, kako se z otroci »zataknemo« zaradi popotnice iz lastnega otroštva in kako so nam otroci lahko dobri pokazatelji, na kaj moramo biti pozorni, česa se moramo še naučiti ali spremeniti.

Cilj delavnice ni idealni starševski odnos, ker takega pač ni. Cilj je bolje spoznati sebe in bolje razumeti otroke, da bo zavoljo tega starševstvo vodilo k bolj povezani in sproščeni družini, kjer vsi člani pomembno in po svojih močeh prispevajo k skupni viziji.

 

Način in potek dela na delavnici:

  • krajše teoretično uvod v temo z osebnimi primeri,
  • dialogi in vaje iz komunikacije,
  • praktično delo na starševskih vsebinah.

 

VODITELJ: dr. Tadeja Milivojevič Nemanič

KJE: Kranj; Hrastje 223

KDAJ: 4x4 ure. Termini se oblikujejo po dogovoru.

CENA: Cena za delavnico je 500 € za posameznika oz. 600 € za par.

 

Zadnjič posodobljeno (Ponedeljek, 16 December 2013 23:01)

 
View My Stats