Get Adobe Flash player
STORITVE Družinska terapija

Družinska terapija

Družinska terapija

Delo poteka po načelih Imago terapije. Kot terapevtka ohranjam nevtralno pozicijo. Terapija ni namenjena iskanju krivca za nastalo situacijo, temveč iskanju poti iz nje.

Partnerstvo in starševstvo sta za vsakega posameznika preizkušnji.

Partnerstvo in starševstvo sta povezana. Morda celo bolj, kot smo pripravljeni sprejeti. Partnerski odnos zelo vpliva na vzgojo in odnos do otrok in je največja popotnica, ki jo lahko damo naprej. To, da se starši zavestno ljubijo je najboljša garancija, da bodo v pravi meri upoštevali tudi potrebe svojih otrok in jih pospremili na poti odraščanja v odgovorne odrasle.

Starševstvo je polno izzivov in preizkušen. Starši se pogosto srečamo s težavo zares videti svojega otroka, ga sprejemati, ga podpirati, mu biti v oporo. Pogosto se moramo vprašati (vsaj ob prelomnicah: nosečnost, rojstvo, odhod v vrtec, šolo, najstništvo, prvi zmenki, ...,) kakršna so pravzaprav naša pričakovanja, sanje, .... S tem ozavestimo sebe, bolje vidimo otroka in naredimo korak v smeri, da otrok ne bi postal naš projekt.

Otroci so kot rože. V sebi imajo že ves svoj polni potencial, da lahko zrastejo in se razširijo, kot se najbolj morejo – glede na svoje zmožnosti seveda. Le spoznati ji moramo, in jih pravilno negovati.

V družinski terapiji vsi družinski člani v varnem okolju dobijo možnost, da spregovorijo. Poudarek je na osebni govorici, torej, da vsak član govori predvsem o sebi, o svojem doživljanju sebe, družine, drugih družinskih članov. Poseben poudarek je na tem, da se družinski člani med sabo res slišijo, da začnejo razumeti sogovornikov svet ter na prevzemanju osebne odgovornosti: torej kaj glede na situacijo lahko naredim jaz.

Srečanje traja 2 uri, cena pa je 80 € na srečanje.

Terapije izvajam ob ponedeljkih, četrtkih in sobotah.

Lokacija: Kranj; Hrastje 223

Za vse dodatne informacije sem vam na voljo po elektronski pošti ali telefonu!

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. M: 031/699 199

 
View My Stats