Get Adobe Flash player
STORITVE Šola za starše

Šola za starše

V okviru »Šole za starše« v šolah in vrtcih izvajava dva sklopa petih predavanj. Enega na temo partnerstva, drugega pa na temo starševstva.

S predavanji želiva dati staršem navdih za nadaljnje iskanje, kakšno vrsto odnosov in komunikacije bi radi uveljavljali v družini, s partnerjem in svojimi otroki.

Partnerski sklop

Partnerska zveza je pot od otroštva k odraslosti. Potreba večine ljudi je povezanost in zato partnerja ne nazadnje tudi iščemo. V obdobju romantične zaljubljenosti nam izpolnitev naših potreb predstavlja partner. Ko zaljubljenost mine, poskušamo partnerja spremeniti, da bo tak kot ga želimo mi. Mnogi pari ostajajo v obdobju boja doživljenjsko. Vse to seveda vpliva tudi na to, kako se vedemo do sebe, do partnerja in kako vzgajamo svoje otroke. Za zrelo in odgovorno starševstvo je potrebno, da najprej spoznamo sebe in to, kar smo v zakon prinesli iz lastnega otroštva.

S predavanji želiva pokazati, da se z zavestnim komuniciranjem partnerja začenjata razumeti na drugačen način in da se med njima lahko ponovno vzpostavi empatija. Obnavljanje romantike in postavljanje partnerske vizije pomaga partnerjema, da vzajemno gradita svoj odnos. Tako zveza preraste v zavestno partnerstvo dveh odraslih oseb, ki znata z namenskimi vedenji ponovno vzpostaviti živost v odnosu. Prav partenrski odnos je tisti, ki najbolj vpliva na vzgojo in odnos do otrok in je največja popotnica, ki jo lahko damo naprej. To, da se starši zavestno ljubijo je najboljša garancija, da bodo v pravi meri upoštevali tudi potrebe svojih otrok in jih vzgojili v odgovorne odrasle.

Starševski sklop

Starševstvo nam je velikokrat v veselje in tudi v izziv. Slediti otrokovemu razvoju, ki vsako leto prinese kaj novega, ni enostavno. Otrok je le kot dojenček popolnoma odvisen od staršev, že kmalu pa se začne njegova pot v samostojnost. Starši moramo dopustiti, da otroci postajajo čedalje bolj samostojni in se iz učitelja ter vzgojitelja razviti v spremljevalca in svetovalca.

Da bi bilo staršem ob teh prehodih lažje bova predstavila svoje izkušnje in znanje, ki ga črpava tako in Imaga kot iz Familylaba.

Vaš sklop

Poleg že pripravljenih vsebin se prilagodiva vašim željam oziroma program sestavimo skupaj!

Zadnjič posodobljeno (Torek, 21 Februar 2012 19:27)

 
View My Stats