Get Adobe Flash player
O NAMA Midva

O NAMA

Teja & Tjaž

Skupaj sva že polovico najinih življenj, saj sva začela hoditi že kot študenta. V tistem času sva ena malo bolj (pravi ena) drugi malo manj resno študirala, poletja pa preživljala na štoparskih potovanjih ali študentskih praksah kje v tujini. Za konec študija sva se nagradila z enoletnim potovanjem okoli sveta, temu pa kasneje dodala še poroko.

Vsekakor je bilo enoletno potovanje okrog sveta svojevrstna prezkušnja za naju kot posameznika in predvsem kot par, ki naju je nekako zaznamovala in »poročilo«. Si zamislite, da ste s partnerjem skupaj eno leto, skoraj ves čas! To je za naša zahodna partnerska življenja, vključno s spanjem vredno v času vsaj kakšna štiri leta. Rada potujeva, predvsem po tretjem svetu, v katerem so v veliki meri ljudje še vedno bližje »sebi« in to naju vedno znova nagovori. O potovanju sva redno poročala za Radio Slovenija in kasneje imela potopisna predavanja po celi Sloveniji.

Preden sva dobila prvorojenko sva bila tako skupaj že 10 let in še nekaj virtualnih popotniških. To pomeni, da bi morala o partnerstvu vedeti že skoraj vse. V resnici pa sva bila sredi dolgotrajnih bojev in konfliktov, oba nezadovoljna, le da je ena to kar naprej oznanjala, drugi pa bolj kot ne, kot se je izkazalo kasneje neuspešno, zanikal. Čez 2 leti pa sta k nam prišli še deklici dvojčici. In sredi tega vsega sva po stari slovenski navadi začela graditi še hišo. Ko sedaj pogledava nazaj, sva vesela, da sva sploh preživela kot par. In najin zakon je bil že tako dodobra načet, da sva se odločila za IMAGO Vikend delavnico pri Meti in Rudiju Tavčarju, ki sta postala in sta še najina učitelja Imaga, predvsem pa človeka, katerih pot nama je velikokrat v navdih. In počasi, počasi se je najin partnerski odnos začel spreminjati. Na bolje. Tako kot bi obračal veliko ladjo, preden se obrne, je potrebno veliko vrtenja krmila in dela, da se nato zares zgodi.

Danes imava 4 otroke: 3 šoloobvezne deklice in predšolskega fantiča, ki so najini vsakodnevni veliki učitelji. Če rečem, da živiva zavesten zakon in zavestno starševstvo, bi bilo to morda napihnjeno, vendar korakava po tej poti. Seveda se tudi spotakneva, padeva, sva velikokrat še tudi zelo »nezavestna«, a se trudiva in uspehi ne izostajajo.

Imago je postal del najinega življenja. Tadeja ga vsakodnevno uporablja z otroci in zanjo je združevanje partnerstva in starševstva to, kar si je sama od trenutka, ko je spoznala Imago, vedno želela. Tjaž Imago uporablja tudi v poslovnem okolju, kjer je še precej možnosti za rast in izboljšavo odnosov in komunikacije.

Svoje izkušnje deliva na predavanjih in delavnicah in vsak dan se lahko naučiva česa novega. Tako na partnerskem kot na starševskem področju, saj sva se naučila, da je za dobre odnose v družini treba zares trdo delati. In nama pri tem pomagajo znanja in veščine Imaga. Pot, ki sva jo vsak zase in skupaj prehodila, osebno delo, ki sva ga naredila in življenje samo, kajti kot rad reče eden izmed najinih učiteljev, Jesper Juul: »Življenje samo je lahko zelo terapevtsko!«, je bilo polno vzponov in padcev, vendar gledano nazaj: izplačalo se je. Danes sva veliko bliže kot kadarkoli prej temu, da nama je partnerstvo lahko v užitek in starševstvo v navdih ter osebno rast, kadar to zmoreva.

In ker si želiva in zmoreva raziskovati sebe in svoje kapacitete za odnose kot partnerja, starša, sodelavca, vodje, kolega, prijatelja in ker želiva svoje znanje in izkušnje posredovati tudi drugim, sva postavila na noge še najinega petega otroka in to je podjetje PARSTA , ki se ukvarja z izobraževanjem, svetovanjem in raziskovanjem odnosov.

Zadnjič posodobljeno (Torek, 21 Februar 2012 19:27)