Get Adobe Flash player
O NAMA TADEJA

TADEJA

Tadeja Milivojevič Nemanič

Sem mamica 4 (z besedo štirih) otrok, že dolgo in vedno bolj srečno poročena. Oboje predvsem zaradi vsega, kar naju je preizkusilo in zaradi česar sva z možem Tjažem skupaj zrasla kot partnerja in kot človeka.

Velikokrat dobim vprašanje, kako zmorem in kaj vse je potrebno storiti, da je vse na svojem mestu in da so otroci v redu. In bolj ko razmišljam, kaj sploh odgovoriti, bolj mi je jasno, da če sem sama v redu in je partner v redu, potem otroci ne morejo biti kar »zanič«. Se pravi tako nekako kot na letalu, najprej je potrebno natakniti masko sebi, da jo lahko potem podaš tudi ostalim. In še nekaj velja pri nas: bolj kot to, kako je pospravljeno po hiši, je pomembno, kako je pospravljeno v naših glavah in v odnosih med nami.

Prav med enim takih možganskih pospravljanj sem spoznala, da je to, da sem doktorica kemije, ravno prava podlaga za nadgradnjo znanja o kemiji odnosov. Zato sem postala Imago  edukator (partnerski svetovalec), vodja Familylabovih seminarjev in, ups, zopet študentka. Tokrat psihoterapije. So me pa odnosi zanimali že od nekdaj, saj sem še kot nadobudna študentka nekaj let delala z mladimi kot vodja Mladinskih delavnic in kot svetovalka na TOM telefonu.

Če me kdo vpraša po starosti, rada povem naslednjo zgodbo. Kot majhna deklica sem velikokrat premišljevala o obdobju, v katerem so bili takrat naši starši. In vedno se mi je zdelo, da so tam nekje vmes. Niso več ne rosno mladi in ne še stari. Ne tič, ne miš. In takrat so se mi to zdela prav nesrečna leta. Sedaj sem sama tu. In pravim, da so to moja za zdaj najlepša leta. Toliko že vem, da lahko priznam, da še zdaleč ne vem vsega; toliko že je izkušenj za mano, da vem, da so vzponi in so padci; in zaradi vsega tega se mi počasi začenja dozdevati, kaj je zame res pomembno.

---------------

Pa še malce bolj uradna in suhoparna verzija:

Dr. Tadeja Milivojevič Nemanič

je leta 1997 diplomirala iz kemijskega inženirstva na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, Univerze v Ljubljani. Tekom študija se je ukvarjala z inštrukcijami iz kemije, fizike in matematike ter poučevala na Srednji kemijski šoli.

Z delom v vrtcu in OŠ se je preko projekta javnih del spoznavala eno leto kot pomoč vzgojiteljici v vrtcu ter z nudenjem individualne pomoči učencem s slabšim učnim uspehom. Štiri leta je vodila tudi Mladinske delavnice v takrat 7. in 8. razredih OŠ. Z otroško in mladostniško problematiko se je 3 leta srečevala kot prostovoljka TOM telefona (telefona otrok in mladostnikov).

Čisto drugačne izkušnje pa si je nabrala na enoletnem potovanju okoli sveta, ki sta ga skupaj z možem opravila v letih 1997-98.

Poslovno pot je začela kot mlada raziskovalka na Inštitutu Jožef Stefan – Oddelek za kemijo okolja, kjer je leta 2008 doktorirala. V tem času je objavila 4 izvirne znanstvene članke ter svoje delo in dosežke predstavila na različnih domačih in mednarodnih konferencah.

Preusmeritev iz študija kemije okolja v študij kemije med družinskimi člani je začela že nekaj let pred zaključkom podiplomskega študija. Svoje znanje o odnosih je nadgradila na študiju propedevtike, ki ga organizira Slovenski Inštitut za Psihoterapijo (Ljubljana).

Področje, ki jo zanima, je predvsem partnerstvo in starševstvo in zato se že vrsto let izobražuje v Imagu . Je Imago edukatorka ter v procesu izobraževanja za Imago facilitatorko in Imago terapevtko pri naslednjih učiteljih: Jette Simon ter Francine Beauvoir in Bruce Crapuchettes; zaključila pa je tudi izobraževanje za vodjo seminarjev pri Familylabu, ki ga je ustanovil danski terapevt Jesper Juul.

V Kranju je od l.2009 koordinatorka projekta »Začetnica«, skupinskih srečanj za mlade mamice, ki poteka v okviru Združenja Naravni začetki.

Danes se posveča predvsem raziskovanju odnosov tako neposredno v svoji družini, ki šteje šest članov, kot tudi z vodenjem Familylab seminarjev, Imago svetovanj za pare in posameznike in drugih izobraževanj, ki jih izvaja tako sama kot skupaj s Tjažem.

Zadnjič posodobljeno (Torek, 21 Februar 2012 19:26)