Get Adobe Flash player
O NAMA TJAŽ

Tjaž

TJAŽ NEMANIČ

Nikoli se nisem nadejal, da bom oče tolikemu številu otrok, čeprav sem zelo družabno in socialno bitje. Že od nekdaj sem bil obdan, ne toliko z brati in sestrami, kot bratranci in sestričnami, kar me je menda nagovorilo k veliki družini.

Na večino pomembnega, kar sem bistveno spremenil v življenju, so vplivale ženske: najprej mama, stara mama, sedaj pa T(ad)eja in moje tri nadebudne hčerke. Vendar se mi zdi, da naju je odločitev za zadnjega otroka, ki je družinski statistiki navkljub - fantič, izstrelila v čisto novo, »četrto dimenzijo«.

Najpomembnejše premike pa sem kljub vsemu moral dosečil sam; po dolgotrajnem razbijanju zidov in bojih z mlini na veter ter spoznanju, da, če želiš spremeniti svet, moraš najprej spremeniti samega sebe. Nič novega sicer, pa vendar mora to staro resnico odkriti vsak zase.

Sam sem to začel odrivati nekega zimskega večera, nekaj let nazaj, ko sem, priznam, bolj po spletu srečnih okoliščin kot namenoma zašel na predavanje o Imagu. Takrat sem uvidel, da bo potrebno narediti nekaj drugače, in to ne samo tako malce zaradi partnerke, ki si je tako zelo želela »drugačnega odnosa«, ampak zares in korenito, predvsem zaradi sebe. In tako je bilo. Po nekaj letih velikih sprememb: nizanja otrok na najino družinsko ogrlico, gradnje hiše, mnogih vzponov in padcev v partnerskem odnosu ter intenzivnem izobraževanju za IMAGO edukatorja (partnerskega svetovalca) in Vodjo Familylab seminarjev, sem naposled prišel bolj do sebe, da lažje pridem do drugih.

Do vas, da se spoznamo, da vam predam redkeje slišano moško izkušnjo, drugačen pogled, igriv nasmeh, življenjsko iskro in vas morda navdušim za spremembe in popolnoma drugačen pogled na sebe, partnerja in vaše otroke. Želim si vas spoznati in izmenjati izkušnje, poglede, tudi strahove, in če pridete, vam zagotavljam, da so od tu dalje možni vsi nadaljnji razpleti, vključno s tem, da se celo spremenite.

Dobrodošli na Poti sprememb!

---------------

Pa še malce bolj uradna in suhoparna verzija:

Matjaž Nemanič, univ. dipl. inž. kem. inženirstva

je leta 1997 diplomiral iz kemijskega inženirstva na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, Univerze v Ljubljani. V času študija se je ukvarjal s poučevanjem na Srednji kemijski šoli v Ljubljani in asistiranju na Katedri za inženisrstvo.

Po zaključenem študiju sta skupaj z ženo eno leto 1997-98 potovala okrog svetu, o čemer sta poročala za Radio Slovenija in po zaključku poti predavala po Sloveniji na mnogih potopisnih predavanjih.

Poslovno pot je začel kot raziskovalec na Kemijskem Inštitutu in kot ekološki svetovalec na Ministrstvu za okolje prostor. Zadnjih deset let (2001-11) je delal v različnih farmacevtskih podjetjih na področjih marketinga, prodaje in oskrbe, kjer je bil kot produktni, projektni ali regionalni vodja odgovoren po omenjenih področjih za različne države iz regije JVE, SND in Rusije. Leta 2008 je bil nagrajen z Lekovo nagrado, kot član tima za Lekov najboljši tim.

Od leta 2006 se je usposabljal za Imago edukatorja, ki ga je v letu 2009 tudi uspešno zaključil. V letu 2009 je pridobil tudi certifikat za Voditelja Familylabovih seminarjev.

Sedaj z ženo sodelujeta in vodita predavanja, izobraževalne seminarje in delavnice s področja osebne rasti, komunikacije ter razvijanja starševskih in odnosnih kompetenc.

V Kranju je od l. 2009 koordinator projekta »Začetnik«, skupinskih srečanj za mlade očete, ki poteka v okviru Združenja Naravni začetki. Skupaj z ženo v šolah in vrtcih izvajata različna predavanja s področja partnerskih odnosov in starševskih komepetnc.

Zadnjič posodobljeno (Torek, 21 Februar 2012 19:26)